Hvornår må man blive hjemme?

 
hvornår_er_man_syg_nok.jpg
 

Jeg husker tydeligt den indre kamp om, hvorvidt jeg var syg nok til at ringe til chefen og sige, at jeg ikke kom på arbejde. Måske fordi mine forældre opdragede mig til, at man skal være virkelig syg, før man bliver hjemme.

Jeg husker derfor også tydeligt den dag én af mine kollegaer ringede og bad mig sige til chefen, at hun troede hun var ved at blive syg, og derfor blev hjemme for at tage en potentiel influenza i opløbet. Der blev talt en del om hende på kontoret den dag.

I dag forstå jeg om nogen, at hun havde fat i den lange ende. Hvis hun var taget på arbejde, ville hendes immunforsvar ikke få ro til at bekæmpe de bakterier, der var på vej til at invadere hendes krop. Det kunne i sidste ende have resulteret i flere sygedag, og hun risikerede desuden at smitte resten af kontorets ansatte.

Indenfor Ayurvedaen, der er en del af den yogiske livsstilspraksis, er der fokus på forebyggelse frem for helbredelse. Og hvert enkelt menneske har et ansvar for at opretholde en form for balance gennem kost, urter, oliemassage, yogastillinger, meditation og generel livsstil. Balance forstås i dette tilfælde ikke som et statisk ideal, men nærmere som en kontinuerlig praksis, hvor man søger at undgå ubalance.

Jeg ved ikke om min daværende kollega vidste noget om ayurveda, men jeg tænker tit på hende, når jeg skruer på de “knapper”, der udgør min egenomsorgspraksis, og som hjælper mig med at undgå ubalancer i mit system.